Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

17 Kasım 2013 Pazar

Pratik Zeytinyağlı Enginar

Sevgili Dostlar,

Enginarın faydası say say bitmez. Yapımı belki biraz zahmetli gelebilir, o zaman ne yapacağız derseniz eğer tavsiyem şu; cam konserve olarak satılan soyulmuş hazır enginarlar var. Aynı şekilde cam konservede satılan bezelye, havuç, patates garnitürü de var. Tek yapmanız gereken malzemeleri birleştirip pişirmek :)

Malzemeler;
Konserve içinden çıkan enginar - 6 parça
Bezelye, havuç, patates garnitür - 1 küçük cam konserve
Zeytinyağı - 1/2 çay bardağı
Portakal suyu - 1 adet portakalın
Arpacık Soğan - 12 adet
Kesme şeker - 4 adet
Sıcak su
Tuz
Dereotu


Yapılışı;
Arpacık soğanlarımızı soyup yıkadıktan sonra 4'e bölüyoruz. Yağı pilav tenceresi tabir ettiğimiz yayvan tenceremize döküyoruz. Konserveden çıkan enginarları yıkıyoruz ve tenceremize diziyoruz. Enginarların yüksekliğinin yarısına gelecek kadar sıcak suyu tencereye ekliyoruz. Portakal suyunu enginarların üzerinde gezdiriyoruz. Arpacık soğanları enginarların üzerine bölüştürüyoruz. Bu şekilde kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dk pişiriyoruz. (not: enginarlar ve kapak arasına ıslatılıp sıkılmış yağlı kağıt koyarsanız tencerenin hava almasını önlersiniz ve böylelikle yemek daha iyi pişer) Bezelye, havuç ve patates garnitürlerimizi sudan geçirip enginarların üzerine pay ediyoruz. 15 dk daha pişiriyoruz. Enginarlarımızı servis tabağına alıp isteğe bağlı olarak dereotu ile süsleyip servis ediyoruz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder