Sevgili Dostlar,
Hafif sütlü tatlı tariflerimize bir yenisini ekliyoruz. Yapımı pratik, çocukların da zevkle yiyeceği bir tatlı. Bisküvinizi hazır ediyorsunuz, muhallebiyi ve meyve sosunu da yaptınız mı tatlınız tamamdır :) Ben yarım ölçü yapıp küçük dikdörtgen fırın kabımı kullandım.
(kaynak: http://oktayustam.com/yemektarifleri)
Malzemeler;
Süt - 1 lt
Toz şeker - 1 su bardağı
Nişasta - 1 çorba kaşığı
Pirinç Unu - 2 çorba kaşığı
Yumurta sarısı - 1 yumurtanın
Vanilya - 1 paket
Kakaolu Bisküvi - 2 paket
Hindistan cevizi - 1 su bardağı
Üzeri için;
Muz - 2 adet
Mandalina - 3 adet (bir tanesini süslemede kullanacağız)
Mango - 2 adet
Yaban mersini - 1 avuç
Yapılışı;
Tatlımızı sunacağımız borcam kabın içine hindistan cevizini yayıyoruz. Bisküvileri rondodan geçirerek (ya da naylon poşet içine koyup havanda döverek) toz haline getiriyoruz. Hindistan cevizlerinin üzerine bisküvi tozunu yayıyoruz. Şimdi muhallebimizi yapalım. Tencereye süt, şeker, nişasta, pirinç unu ve yumurta sarısını koyup çırparak pişiriyoruz. Kaynayınca vanilyayı ekleyip ateşten alıyoruz. Muhallebimizi borcama yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bu esnada meyve sosumuzu hazırlayalım. Muzların ve mangoların kabuklarını soyuyor ve meyveleri dilimliyoruz. Mandalinaların suyunu sıkıyoruz. Muz ve mango parçalarını, mandalina suyu ile birlikte rondodan geçiriyoruz. Elde ettiğimiz meyve sosunu soğumuş olan muhallebinin üzerine yayıyoruz. Tatlımızı mandalina dilimleri ve yaban mersinleri ile süsleyip soğuk olarak servis ediyoruz.
Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder