Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

3 Kasım 2013 Pazar

Kabaklı Kişnişli Volovan

Sevgili Dostlar,

Birazdan okuyacağınız tarif özellikle kabak severlere göre :) Çember kalıbınız var ise milföyü kesmek daha kolay tabii ama iki farklı ağız genişliğine sahip bardak ile de olur diye düşünüyorum. Aşağıdaki malzemeler ile 10 adet volovan elde ediyorsunuz.

(Kaynak: La Cucina Italiana)

Malzemeler;

Kabak - 2 adet
Havuç - 1 adet
Zeytinyağı - 2 çorba kaşığı
Toz kişniş - 3 tatlı kaşığı
Tuz

Beşamel sos için;
Tereyağı - 1 çorba kaşığı
Un - 1 çorba kaşığı
Süt - 1,5 su bardağı
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi

10 adet milföy
Mozzeralla (ben kullanmadım)

Yapılışı;
Önce iç malzememizi hazırlayacağız. Milföyleriniz donmuş halde ise dondurucudan bu aşamada çıkarabilirsiniz. Havucu ve kabağı (yıkayıp, kabuklarından arındırdıktan sonra) rendenin geniş tarafı ile rendeliyoruz. Ardından havucu derin bir tavada zentinyağında kavuruyoruz. Kabakların suyunu sıkıp tavaya ekliyor ve bir tutam tuz ve kişniş ile birlikte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bu esnada beşamel sosu hazırlayabiliriz. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavurarak ve azar azar sütü ekleyerek sosumuzu hazırlıyoruz. Sos kıvam alınca tamam demektir. Tuz, karabiber ve muskat ile sosu lezzetlendirip havuçlu kabaklı harcımız ile karıştırıyoruz. Sıra geldi milföylere :) Öncelikle fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Küçük çember kalıp ile bir kare milföyden bir daire elde ediyoruz. Daha küçük bir çember kalıp ile elde ettiğimiz daireden minik bir daire daha kesip böylece ana milföyümüzden simit şeklinde bir parça elde ediyoruz. İkinci kare milföyden de büyük çember kalıp ile bir daire elde edip simit şeklindeki parçayı bu ikinci dairenin üzerine yerleştiriyoruz. Diğer kare milföylere de aynı işlemleri uyguluyoruz. Milföylerimizi, ısınmış olan fırında 25 dakika pişirelim. Fırından çıkan volovanlarımızın içine iç harcımızı koyalım. Kabaklı kişnişli volovanlarımız artık hazır :) Dilerseniz üzerine mozzerella rendeleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder