Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

13 Kasım 2013 Çarşamba

Ispanaklı Sufle

Sevgili Dostlar,

Kış sebzelerini kullanarak yaptığımız tariflere ıspanaklı sufle ile devam ediyoruz. Peki ama neydi ıspanağın faydaları? İnternet deryası der ki; "A ve C vitaminlerinin yanı sıra ıspanakta folik asit, lif, magnezyum gibi mineraller de bulunur. Bu besin değerleri sayesinde ıspanak kanserden kalp ve damar hastalıklarına kadar pek çok hastalığa iyi gelmektedir." Tarifimiz oldukça pratik. Çalışan hanımlar&beyler, ıspanak yıkamakla kim uğraşacak diyorsanız kısmen temizlenmiş ıspanakların paketli olarak satıldığı ürünleri marketlerde bulabilirsiniz. İşiniz daha da kolaylaşır o zaman :)

Malzemeler;
Ispanak - 1 kg
Limon tuzu - yarım fındık büyüklüğünde
Su - ıspanakları aşsın
Tereyağı - 2 çorba kaşığı
Un - 2 çorba kaşığı
Süt - 2 su bardağı
Hindistan cevizi - bir tutam
Yumurta - 4 adet
Rendelenmiş kaşar peyniri - 1 su bardağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı;
Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra tuz ve limon tuzu katılmış kaynamış suda 5 dk haşlıyoruz. Haşlanan ıspanakları soğuk su dolu bir kaba alıyoruz. Biraz bekletip elimizle suyunu sıktıktan sonra ince ince kıyıyor ve kenara alıyoruz. Fırınımızı 200 derecede çalıştırıyoruz. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavuruyoruz. Üzerine sütü karıştıra karıştıra ekliyoruz ve koyulaşana kadar pişiriyoruz. Tuz, karabiber ve hindistancevizini ekliyoruz. Şimdi sıra kıyılmış ıspanakları ilave etmeye geldi, onları da ekliyoruz. Tüm malzemeyi 2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz. Yumurtaları bir kasede çırpıyoruz ve içine kaşar peynirinin yarısını ekliyoruz. Bu karışımı da ıspanaklı harcımıza ilave ediyor ve hepsini karıştıryoruz. Harcımızı ister tek kişilik sufle kaplarına ya da daha büyük br fırın kabına alabilirsiniz. Ben yarım ölçü yaptım ve küçük boy fırın kabımı kullandım. Harcı fırın kabına yaydıktan sonra üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpiyoruz. Önceden ısıttığımız fırında 20 dk pişirip bekletmeden servis yapıyoruz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder