Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

7 Kasım 2013 Perşembe

Pekmezli Armut Tatlısı

Sevgili Dostlar,

Sıradaki tarifimiz şeker kullanmayan dostlar için. Pekmez kullanarak yapabileceğiniz oldukça kolay bir tatlı tarifi. Karanfil ve tarçın tamam da defne yaprağı nereden çıktı diyebilirsiniz :) Denemeniz lazım :)

(kaynak: http://www.ardaninmutfagi.com/)

Malzemeler;
Armut - 4 adet iri boy
Pekmez - 3 su bardağı
Su - 2 su bardağı
Defne yaprağı - 1 adet
Karanfil - 4 adet
Tarçın - 1 adet çubuk

Servis icin;
Pişmaniye
Kaymak ya da Dondurma

Yapılışı;
Öncelikle armutları sapı üzerinde kalacak şekilde soyuyoruz. Armutların tenceremizde dik durabilmeleri için tabanlarını kesiyoruz ve göbeğindeki çekirdekleri çıkartıyoruz. Bıçağımızla armutların üzerlerine çok derin olmayan yatay çizikler atıyoruz. Tenceremizi ateşe koyuyoruz içine pekmezi, suyu, defne yaprağını, karanfilleri ve tarçın çubuğunu atıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca armutları tencerenin içine koyuyor ve ateşin altını kısıyoruz. Tencerenin kapağını da kapatıp 45 dk kısık ateşte armutlarımızı pişiriyoruz. Süre sonunda armutları tencereden çıkartıp kenara alıyoruz. Tencerenin altındaki ateşi tekrar açıp içindeki pekmez, sos kıvamına gelip köpükleninceye kadar kaynatıyoruz. Servis aşamasında, armutları pişmaniye ve kaymak ya da vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Biz sade yemeyi tercih ettik :)

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder