Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

25 Kasım 2013 Pazartesi

Bulgurlu Kabak Dolması (nam-ı diğer Katıklı Dolma)

Sevgili Dostlar,

Güzel bir dolma tarifi paylaşacağım sizlerle. Hem sebze hem kıyma hem de bulgur var malzemelerinde. İçine reyhan koyarsanız Diyarbakır'ın yöresel yemeği Katıklı Dolma oluyor bu tarif ama biz reyhansız olarak yapacağız.

kaynak: http://www.birseninmutfagi.com)


Malzemeler;

Kabak - 6 adet
Kıyma - 150 gr
Bulgur - 6 çorba kaşığı
Kuru soğan - 1 adet
Domates salçası - 1 tatlı kaşığı
Biber salçası - 1 tatlı kaşığı
Maydanoz - 2-3 dal
Sıvı yağ - 1 çay bardağı (ben 1/2 çay bardağı kullandım)
Tuz - 2 çay kaşığı
Karabiber - 1/2 çay kaşığı
Pulbiber - 1/2 çay kaşığı
Kimyon - 1/2 çay kaşığı
Kaynar su - 2 su bardağı

Yapılışı;

İşe harcımızı hazırlamakla başlayacağız. Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ve yağ ile birlikte bir tavaya alıp kavuruyoruz. Salçaları, bulguru ve baharatları tavaya ekleyip bir kaç dakika daha kavuruyoruz. Harcımız pişince ocağı kapatıp içine ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Harcımız hazır. Şimdi kabakları hazırlayalım. Bütün haldeki kabakların kabuğunu soyup içini oyalım. Kabakların içine harcı gevşek bir şekilde dolduralım ve bir tencereye kabakları dizelim. Tencereye kaynar su ekleyip yemeğimizi pişirelim. Yemeğimiz pişince kabakları servis tabağına alalım ve dilimleyelim. Üzerine yoğurt koyup sıcak olarak servis edelim.

Afiyetle kalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder