Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

17 Kasım 2013 Pazar

Domates Çorbası

Sevgili Dostlar,

Yemek yapma konusuna zaman ayırmamın boşa gidecek bir uğraş olmayacağı konusunda ilk fikrimin oluştuğu zaman, yaptığım bu domates çorbasını içtikten sonra annemin tarifini istediği andı :)) Hala yaparım ve annem dünyanın en lezzetli çorbasını içiyormuş gibi içer :) Annem olduğu için mi? Belki. Ama annem zor beğenir, bu da bir gerçek :) Yapımı kolay olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.

(kaynak: Kolay ve Ekonomik Yemekler Kitabı-Leman Eryılmaz)

Malzemeler (3 porsiyon);

Su - 4 su bardağı
Margarin - 2 çorba kaşığı (ya da sıvıyağ - 3 çorba kaşığı)
Un - 2 çorba kaşığı
Domates salçası - 3 çorba kaşığı
Süt - 1 çay bardağı
Tuz

Yapılışı;
Çorbamızı pişireceğimiz tencereye yağı koyuyor (eritiyor) ve unu ekliyoruz. Unu 2 dk yağda kavuruyoruz. Salçayı ve sütü ilave edip 2 dk karıştırıyoruz. Suyu ilave ediyor ve tel çırpıcıyla malzemeyi yediriyoruz. Tuzunu da ekleyip 10 dk, un kokusu gidene kadar pişiriyoruz. Ben bu şekilde seviyorum ama eğer isterseniz beyaz ya da kaşar peynir rendesi ya da kızarmış ekmek garnitürü (Arı Crostini marka şu aralar favorimiz) ekleyebilirsiniz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder