Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

20 Eylül 2013 Cuma

Maş Fasulyesi Çorbası

Sevgili dostlar,

Sonbaharın kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde sıcak bir çorba içme ihtiyacımız da artıyor. tarhana, domates, mercimek ve yayla çorbaları genelde sofralarımızdan eksik etmediğimiz çorba türleridir. Peki ya Maş Fasulyesi Çobası'nı hiç denediniz mi? (kaynak: www.birseninmutfagi.com)

Maş fasulyesi, Güneydoğu Anadolu mutfağında ve özellikle de Gaziantep'te sık kullanılan bir fasulye türüdür. Marketlerde organik ürün raflarında veya aktarlarda bulabileceğiniz bu fasulye, bağırsak düzenleyici ve şeker düşürücü etkiye sahiptir. İnternette verilen bilgilere göre, Maş fasulyesi, B vitamini, lif ve bol protein içeriyor. Ayrıca Maş fasulyesinin hücre yenileyici özelliği de bulunuyor. Maş fasulyesi ile çorba yapabileceğiniz gibi piyaz da yapabilirsiniz.

Malzemeler;
Maş Fasulyesi - 1 çay bardağı
Şehriye - 1 çay bardağı
Havuç - 1 tane (ben kullanmadım)
Kuru soğan - 1 tane
Domates salçası - 1 çorba kaşığı
Biber salçası - 1/2 çorba kaşığı
Kuru nane - 2 çay kaşığı
Pulbiber - 1 çay kaşığı
Tuz - 2 çay kaşığı
Kaynar su - 6 su bardağı
Sıvıyağ

Yapılışı;
Çorbayı pişireceğimiz tenceremize sıvıyağı koyuyor ve doğranmış soğanları biraz kavurarak öldürüyoruz. İçine biber ve domates salçalarını ekleyip biraz daha soteliyoruz. Küp küp doğranmış havuçları, maş fasulyelerini ve kaynar suyu tenceremize ekleyip çorbamızı pişmeye bırakıyoruz. Maş fasulyeleri ve havuçlar iyice piştiği vakit çorbamıza şehriye, tuz ve baharatları ekliyor ve çorbamızı 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Artık çorbanızı sıcak sıcak içebilirsiniz :)

Afiyetle kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder