Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

2 Ekim 2013 Çarşamba

Güz Çorbası

Sevgili Dostlar,

Sonbahar ve kış sofralarının baştacı yemeği olan çorba açısından zengin bir mutfağımız var. Daha evvel paylaştığım Maş Çorbası gibi faydası çok olan bir çorba tarifi paylaşacağım sizlerle şimdi. İçinde mercimek, kabak, patates, ve domates var. Yapımı da çok kolay. Mercimek çorbası içmek bakın size neler kazandırıyor olacak, bu konuda google der ki mercimek çorbası; protein kaynağıdır, kandaki kötü kolesterolü düşürür, kalp krizini önler, yüksek oranda lif içerir, şeker hastaları için yararlıdır, kalın bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, hemoroidi iyileştirir, kan şekerini düşürür, potasyum bakımından zengin olması nedeniyle yüksek tansiyonu düşürür, kanser riskini azaltır.

Kalorisi düşük olan bu çorbanın içine piştikten sonra biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz. kaynak: Sofra Dergisi)

Malzemeler;
Kabak - 1 adet
Patates - 1 adet
Soğan - 1 adet
Domates - 2 adet
Sarımsak - 2 diş
Maydanoz - 5 dal
Salça - 1 çorba kaşığı
Kırmızı mercimek - 1 çay bardağı
Su
Tuz, kimyon, karabiber

Yapılışı;
Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak, patates ve soğanı iri küpler halinde doğrayıp çorbamızı pişireceğimiz tencereye alıyoruz. Tencerenin içine kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş domatesleri, sarımsak, maydanoz, salça, yıkanmış mercimek, tuz, kimyon ve karabiberi de ekliyoruz. Tenceremize sebzelerin üzerini geçecek kadar su koyuyor ve sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sebzeler yumuşayınca çorbamızı blenderdan geçiriyoruz. Bu esnada dilerseniz sıcak su ilave edebilirsiniz. Bir taşım daha kaynattığımız çorbamızı artık sıcak sıcak içebiliriz.

Afiyetle kalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder