Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

4 Ekim 2013 Cuma

Kırmızıbiber Sarması

Sevgili Dostlar,

Sofranıza renk katacak, başlangıç olarak ikram edebileceğiniz hafif bir tat var sırada. Adeta bir lokum :) Yapımının pratikliği ve zafif görünümü beni fethetti, eşim içki ile de güzel gider dedi, benden söylemesi :) (kaynak: http://www.birseninmutfagi.com)


Malzemeler;
Közlenmiş kırmızıbiber - 8 adet (ben cam kavanozda satılan konservesini kullandım)
Haşlanmış patates - 1 adet (mikrodalga ile 5 dakikada işlem tamam :))
Beyaz peynir - 1 kibrit kutusu büyüklüğünde
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Zeytinyağı
Yeşil soğan - 3 adet

Yapılışı;
Önce yeşil soğanları yıkayıp uzun yeşil saplarından kesiyoruz, bu sapları sarmaları bağlamakta kullanacağız. Sapları rahat kıvırabilmek için de bir kaseye alıp üzerlerine kaynar su döküyoruz. Bu şekilde 3 dakika beklettiğimizde saplarımız kullanıma hazır hale geliyor. İç malzememiz için, patatesi ve peyniri çatal ile ezip karıştırıyoruz. İçine tuz, karabiber, kırmızı pulbiber ve biraz da zeytinyağı ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra iç malzememiz hazır hale geliyor. Kırmızı biberlerimizi uzunlamasına kesiyoruz, böylelikle herbirinden 2-3 dikdörtgen parça elde ediyoruz. İçlerine harcımızdan koyup eninden rulo şeklinde sarıyoruz. Sonra da yeşil soğan sapları ile herbirini tek tek bağlıyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz.

Afiyetle kalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder