Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

22 Ekim 2013 Salı

Havuçlu Patlıcan Kavurması

Sevgili Dostlar,

Kışa girerken market raflarını dolduran sebzeler malum. Bu sebzeler ile yaptığımız bilindik yemekler de :) Haydi bir değişiklik yapalım. Diyet sofralarında rahatlıkla yer alabileceğini düşündüğüm bu lezzeti mutlaka deneyin.

(kaynak: www.mucizelezzetler.com)


Malzemeler;
Orta boy patlıcan - 3 adet
Zeytinyağı - 1 çay bardağı
Sivribiber - 4 adet
Sarımsak - 4 diş
Karabiber - 1/2 çay kaşığı
Kişniş - 1/2 çay kaşığı
Tuz - 1 tatlı kaşığı
Biber salçası - 1 çorba kaşığı
Orta boy havuç - 2 adet

Yapılışı;
Öncelikle patlıcanları yıkıyor ve ortadan uzunlamasına ikiye bölüp ince ince doğruyoruz. Daha sonra derin tavamızda kızdırdığımız zeytinyağında 4 dk kavuruyoruz. Sivribiberleri yıkayıp ince ince kıyıyoruz, sarımsaklar ile birlikte tavamıza ekliyoruz. Karabiber, kişniş, tuz ve biber salçasını da ilave ederek 4 dakika daha pişiriyoruz. Rendenin geniş tarafıyla rendelediğimiz havuçları da ekledikten sonra 3 dakika daha pişiriyoruz. Yemeği sıcak olarak servis yapıyoruz. Dikkat: havuçlar rendenin geniş tarafı ile rendelenmeli yoksa suyunu salar ki bunu istemiyoruz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder