Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

26 Eylül 2013 Perşembe

Reyhan Şerbeti

Sevgili Dostlar,

Havaların serinlemesi ile soğuk algınlığı şikayetlerini sıkça duyar olduk, bağışıklık sistemini hangi besinler arttırır hepimizin geçmiş tecrübesi ve biraz bilgisi vardır. Bu tarifte bilmeyenleri reyhan otu ile tanıştıracağım :)

Reyhanın faydaları say say bitmiyor, bakın google ne diyor; Reyhan, antioksidan ve uçucu yağlar içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hem yapraklarının hem yağının antibakteriyal etkisi vardır. Viral enfeksiyonlardan, grip, soğuk algınlığı ve uçuktan korur. Ayrıca, beta karoten bakımından zengindir. A vitaminine dönüşür. Anti-oksidan özelliği vardır ve serbest radikallerle savaşır. İyi bir magnezyum kaynağıdır bu da kasları ve damarları rahatlatarak kardiyovasküler sağlığı güçlendirir.

Diyarbakır'lı olan eşimin ailesi reyhan otunun kurutulmuşunu özellikle et yemeklerinde sıkça kullanıyor, benim de reyhan ile tanışmam bu vesile ile oldu. Reyhanın şerbeti ise taze reyhan otundan yapılabileceği gibi kurutulmuşundan da yapılabiliyor. Gelelim tarifine :)

Malzemeler;
Reyhan - 1 demet (ben kurutulmuşunu kullandım)
Su - 8 su bardağı
Tozşeker - 7 yemek kaşığı
Limon tuzu - 1 yemek kaşığı

Yapılışı;
Taze reyhanları yıkayıp, elimizle bir kaç parçaya bölüyoruz. Üzerine kaynar su ve şekeri ekliyoruz, şeker eriyince de limon tuzunu ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Limon tuzu şerbetin rengini pembeleştiriyor, şaşırmayın :)


Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder