Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

18 Ekim 2013 Cuma

Bolu Gezisi ve "Alıç" ya da "Aluç"

Sevgili Dostlar,

Bayram tatilinde gittiğimiz Bolu, Yedigöller & Abant gezisinde doğaya doyduk desem gene de tanımım eksik kalır :) O renkler, o dinginlik, o manzara muhteşemdi.. Bu arada tattığımız lezzetler, ettiğimiz köy kahvaltıları, Bolu ustalarının eseri nefis akşam yemekleri de cabası.. Bu gezi sırasında bir de yeni bir meyve ile tanıştım; "Alıç". İntenet dünyasından derlediğim bilgilere göre Alıç, genelde dağlık alanlarda ve çalılıklarda yetişiyor, kalp kaslarını ve hafızayı güçlendirici özelliği bulunuyor. Hatta bu meyve, kalp ve damar hastalıklarına karşı en iyi doğal ilaç olarak gösteriliyor.

Alıç meyvesini biz olduğu gibi yedik :) Ancak çayının da yapılabildiğini öğrendim. (kaynak: www.sifamarket.com/mucize-bitkiler/alicin-kullanimi.html)

Afiyetle kalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder