Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

8 Ekim 2013 Salı

Supangle

Sevgili Dostlar,

Kaçınız diyete başlıyorum deyip diyetin ikinci ya da üçüncü gününde girdiği tatlı krizine yenik düştü? Arkasından gelen suçluluk duygusu ile kaç öğünü kendinize haram ettiniz? Diyetisyenime göre krize yenik düştük madem, arkasından kendimizi niye cezalandırıyoruz ki bu daha da fena bir duruma sebep oluyor. Aç kalıyoruz :) Keyfine varılamayan kaçamak, suçluluk, açlık ve tabii sona eren diyetle gelen başarısızlık duygusu. "Aman sendee" desek bile olmuyor işte, fazla kilolar başa bela.. Neyseki diyetisyenimizin (eşim de gidiyor artık) "kaçak listesi" var :) Canımız, program dışı bir şey mi çekti hemen kaçak listemize bakıyoruz, canımızın çektiğini yersek bakalım o gün programdaki hangi yiyeceklerden feragat edeceğiz diye.. Örneğin tatlı krizine giren eşime yaptığım bu sütlü tatlıdan eşim afiyetle bir kase yiyecek ama bunun için 1 dilim ekmek, 2 porsiyon meyve ve 1/2 bardak süt hakkından vazgeçti :) Ona sorarsanız değiyor :) (kaynak: tarif defterimden)

Malzemeler;
Süt - 1 litre
Un - 1/2 su bardağı
Kakao - 4 yemek kaşığı
Toz şeker - 1 su bardağı
Çikolata - 40 gr (kare çikolatalar 80 gr oluyor, ben bitter - 10 gr kullandım)
Margarin - 2 yemek kaşığı

Yapılışı;
Tenceremize kakao, un ve şekeri koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Üzerlerine biraz süt ilave edip karıştırmak sureti ile malzemeleri sütün içinde eritiyoruz. Kalan sütü de tencereye ilave ettikten sonra tenceremizi ateşe koyuyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırmak sureti ile muhallebimizi pişiriyoruz. Muhallebimiz kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyor ve 1 dk kadar daha pişiriyoruz. Ardından ocağın altını kapatıyoruz ve tencereye çikolata ile margarini ekleyip karıştırıyoruz. Muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz ve ara ara karıştırıyoruz ki kabuk tutmasın. Soğuyunca kaselere boşaltıyoruz ve buzdolabında muhafaza ediyoruz. Ben antep fıstığı ile süsledim.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder