Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

14 Ocak 2014 Salı

Sebzeli Yelkenliler

Sevgili Dostlar,

Bir süre ara verdiğimiz tarif paylaşımlarımıza sebze seven dostların yüzünü güldürecek pratik bir tarif ile devam ediyoruz. Tarifi aldığım sitede görünüm yelkenliye benzetilmiş :) Ben pratiğe kaçıp fırın kabında mücver şeklinde pişirdim. (kaynak : http://www.tumayinmutfagi.com/Default.aspx)

Malzemeler (10–12 adet için) :

Kabak - 1 adet orta boy
Havuç - 1 adet
Beyaz peynir - 1 su bardağı rendelenmiş
Yumurta - 2 adet
Sıvı yağ - 1/2 çay bardağı
Un - 2 su bardağı
Yoğurt - 1/2 çay bardağı
Dereotu - 10 dal
Maydanoz - 5 dal
Taze nane - 5 dal
Kabartma tozu - 1 paket
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Dilim kaşar - 1 paket

Yapılışı:

Maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince kıyıyoruz. Dilimlenmiş kaşar dışındaki tüm malzemeyi bir kabın içinde karıştırıyoruz. Yoğun kıvamlı bir karışım elde ediyoruz. Mekik kalıplarını yağlayıp, her bir kalıba dolu dolu 1 yemek kaşığı koyup fırın tepsisine diziyoruz. Benim mekik kalıbım yok diyorsanız o zaman benim sisteme geçiyorsunuz :) Kaşar peynirini dikkate almadan tüm malzemeyi yağlanmış fırın tepsisine yayıyoruz. Ve işlem tamam. 170 derecelik fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Şayet yelkenli yapacağım diyorsanız ve mekik kalıbı kullandıysanız, muffinleri ılınınca kalıptan çıkarıyorsunuz. Kürdana geçirdiğiniz kaşar peynirlerini muffinlere takıyorsunuz ve işte yelkenliler hazır.

Afiyetle kalın.


2 yorum: