Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

18 Ocak 2014 Cumartesi

Pazı Yemeği

Sevgili Dostlar,
Semizotu benim favorimdir, ıspanağı da severim ama pazıya biraz mesafeliyimdir. Ya da, öyleydim :)) Yemekleri kendim yapmaya başlayınca pazı, semizotunun bile önüne geçti :)) Malum yıkaması daha kolay :) Öte yandan faydası da çok;

"Ispanağa benzeyen sindirimi kolay, bol vitaminli, besleyici bir bitki olan pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur. Ayrıca, E vitamini ile demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini içerir.. Pazının Faydaları: İştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır. Öksürüğe karşı faydalıdır. Kansızlığı önler. Hamile olanların yemesi doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır.." kaynak: http://tr.mydearbody.com/sifali-bitkiler/pazi.html


(kaynak: http://www.tumayinmutfagi.com/)


Malzemeler:
Pazı - 1/2 kg
Kuru soğan - 1 adet
Salça - 1 yemek kaşığı
Pirinç - 1 çay bardağı
Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
Sıcak su - 1/2 su bardağı
Tuz


Yapılışı:

Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. Salçayı ilave ediyoruz. İyice yıkayıp doğradığımız pazıları ilave edip bir iki kere karıştırıyoruz.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve tuzu da ilave ediyoruz. Son olarak sıcak su ilave edip yemeği pişmeye bırakıyoruz. Suyu az geldikçe sıcak su ilave edebilirsiniz.
Yoğurt ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder