Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

18 Ocak 2014 Cumartesi

Bulgurlu ve Şam Fıstıklı Köfte

Sevgili Dostlar,

Misafiriniz geliyor ve klasik et ve köfte yemekleri yapmaktan sıkıldığınızı mı farkediyorsunuz. O zaman bu tarifi hemen deneyin derim. Hem servis aşamasındaki iştah kabartan görüntüsü, hem de lezzeti ile sizi utandırmayacak bir tarif. Methini kızkardeşimden duyduğum bu yemeği siz de anlata anlata bitiremeyeceksiniz :)

(kaynak : http://www.sedefiybar.com/)


Malzemeler :

Köftelik kıyma - 1/2 kg
Kuru soğan - 1 adet
İnce bulgur - 2 çorba kaşığı
Şam fıstığı - 2 çorba kaşığı
Süt - 4 yemek kaşığı
Zeytinyağı - 1 çorba kaşığı
Karabiber - 1 çay kaşığı (ben kullanmadım)
Tuz - 1 tatlı kaşığı

Sosu için:
Domates - 3 adet
Sumak - 1 çorba kaşığı
Taze soğan - 3 adet (ben kullanmadım)
Maydanoz - 1 su bardağı

Yapılışı :

İnce rendelenmiş soğan, kıyma, bulgur, şamfıstığı, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice yoğuruyoruz. Daha sonra bu harcı top köfteler halinde fırın tepsimize diziyoruz. Taze soğan, rendelenmiş domates, sumak ve maydanozu karıştırarak elde edeceğimiz sosu da köftelerin üzerine dökerek fırında 175 derecede çok da kurutmadan 30-35 dk pişiriyoruz. (orjinal tarif 10 dk süre vermiş ama ısı derecesi vermemiş, isterseniz 200 derecede, 10 dk deneyin :))

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder