Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

18 Ocak 2014 Cumartesi

Kış Rüyası Tatlısı

Sevgili Dostlar,

Bol sebzeli menülerimize bir tatlı molası vermenin zamanı geldi. Tam da mevsime uygun, içinizi sıcacık saracak, yumuşacık ağzıda eriyen bir tatlı tarifi paylaşacağım sizlerle. Genelde krem şantili tarifleri pek tercih etmem ama bu tatlıda krem şanti ara malzeme olarak ve incecik bir katman şeklinde kullanılıyor, bu da tatlıya kayganlık sağlıyor o nedenle bence pek yakışmış.


(kaynak : http://www.kektariflerimiz.com/)


Malzemeler:

Süt - 1 litre
Süt - 1 çay bardağı
Un - 1 su bardağı (silme)
Mısır nişastası - 1 yemek kaşığı (silme)
Toz şeker - 1 su bardağı
Margarin - 125 gr
Krem şanti - 1 poşet
Vanilya - 1 paket
Hindistan cevizi - 2 paket
Toz antep fıstığı

Yapılışı :

Unu, mısır nişastasını ve yağı bir tencereye alıyoruz ve sürekli karıştırarak kavuruyoruz ama dikkat ediyoruz ki un ve nişastanın rengi sararmasın. Tencereye 1 litre sütü ve toz şekeri ilave ediyoruz. Karışımı, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz piştiğinde içerisine vanilyayı ilave edip 10 dk mikserle çırpıyoruz. (Bu aşamada muhallebinin içinde damla sakızı da ilave edebilirsiniz, ben tercih etmedim.) Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıyoruz. Büyük bir dikdörtgen borcam kalıbının tabanına, taban tamamen kaplanacak şekilde hindistan cevizi yayıyoruz. Üzerine muhallebimizi döküyoruz ve bir spatula yardımıyla yüzeyini düzeltiyoruz. Muhallebinin soğumasını bekliyoruz. Soğumuş muhallebinin üzerine krem şantiyi yayıyoruz ve yüzeyi tekrar düzeltiyoruz. Tatlımızın üzerini streç film ile kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Ertesi gün, tatlımızı enine küçük kareler halinde kesiyoruz ve krem şantili yüzey ortada kalacak şekilde iki parçayı üstüste koyuyoruz ve hindistan cevizine iyice bulayıp antep fıstığı ile süsleyerek servis yapıyoruz. (Kullanacağınız kalıbın büyüklüğü bu anlamda önemli yoksa üst üste koyamayacağınız kalınlıkta parçalar elde edebilirsiniz :) )

Afiyetle kalın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder