Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

19 Ocak 2014 Pazar

Etsiz Nohut Yemeği

Sevgili Dostlar,

Klasik nohut yemeğine alternatif biberli bir tat, ister sade ister kıymalı ya da etli olarak deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :))

(kaynak: http://hunerlibayanlar.blogspot.com)

Malzemeler:

Nohut - 2 su bardağı
Sıvı yağ - 1 çay bardağı
Sivribiber - 2 adet
Kırmızı biber - 1 adet
Domates - 1 adet
Biber salçası - 1 yemek kaşığı (tepeleme)
Domates salçası - 1 tatlı kaşığı (tepeleme)
Tuz - 1 tatlı kaşığı (tepeleme)
Karabiber - 1/2 çay kaşığı
Kesme şeker - 2 adet
Kaynar su - 2 su bardağı


Yapılışı:

Öncelikle nohudu yıkıyor ve kapaklı bir kaba koyuyoruz. Üzerine bir parmak geçecek kadar ılık su ekliyor ve kabın kapağını kapatıyoruz ve en az bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün, nohudu süzüyoruz ve yine üzerine bir parmak geçecek kadar ılık su ekliyoruz ve nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Ben düdüklü tencerede 10 dk. haşladım. Pişen nohutları süzüyoruz. Düdüklü tencereye, sıvıyağı ve minik minik doğranmış biberleri koyuyor ve orta ateşte sürekli karıştırarak 5 dk kavuruyoruz. (Soğan kullanmak isterseniz bu aşamada kavurabilirsiniz.) Domatesi rendeleyip tencereye ekliyor ve 1 dk kavuruyoruz. Salçaları ekliyor ve 1 dk daha kavuruyoruz. Nohut, tuz, karabiber ve şekeri ekliyor ve hepsini çok az daha kavuruyoruz. Kaynar suyu tencereye ekliyor ve bir iki kez karıştırıyoruz. Buhar çıkıncaya kadar orta ateşte, buhar çıkınca da kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz. Eğer ki bu yemeği etli ya da kıymalı yapmak isterseniz ayrı bir tencerede eti ya da kıymayı kavurup yemeğimize ekliyoruz ki et/kıyma lezzetini kaybetmesin.

Afiyetle kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder