Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

18 Ocak 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı Yer Elması

Sevgili Dostlar,

İtiraf ediyorum ki bugüne kadar hiç yer elması yememiştim.. Taa ki kuzenim "sen nasıl İstanbul'lusun, yer elması yemeden olur mu hiç" diyene kadar :)) Bu hafta bir cesaret deneyeyim dedim. Pişirmesi umduğumdan kolay oldu. Yer elmasının faydası da say say bitmezmiş meğer;

İnternet gurusu der ki;
"Besleyicidir ve vücut direncini arttırmaktadır,
Yapısında bulundurduğu besin değerleri ile kansızlığa iyi gelmektedir,
Böbrek, safranın ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlamaktadır,
Göğsü yumuşatmakta ve öksürüğü de kesmektedir,
Mafsal ağrıları, romatizma ağrılarını ve kronikleşen ağrılara iyi gelmektedir,
Emziren annelerde sütünün arttırılmasında kullanılmakta ve iyi gelmektedir,
Kilo vermek içi diyet ve spor yapanlarda ara öğün olarak kullanılabilecek kadar düşük bir kaloriye sahip olması nedeni ile de diyet yapanlara önerilmektedir
İçeriğinde nişasta bulunmaması nedeni ile şeker hastalarına fayda göstermektedir,
Hemoroitlere iyi gelmektedir,
Cildi güzelleştirerek daha parlak ve güzel görünmesini sağlamaktadır." (http://www.bilgiustam.com/yer-elmasinin-faydalari/)


Siz de deneyin pişman olmayacaksınız :)


(kaynak: http://cahidejibek.com/)


Malzemeler:

Yer elması - 400 gr
Havuç - 2 orta boy
Patates - 1 adet
Arpacık soğan - 10 adet
Pirinç - 1 yemek kaşığı
Kereviz - 1 adet orta boy (ben kullanmadım)
Toz şeker - 1 çay kaşığı
Zeytinyağı - 1/2 çay bardağı
Tuz
Limon

Yapılışı:

Arpacık soğanları soyup, az yağda soteliyoruz. Ardından yuvarlak yuvarlak dilimlediğimiz havuçları da ekleyip soteliyoruz. Yer elmalarını yıkayıp soyuyoruz ve her birini soyduktan sonra içi su dolu bir kaba koyuyoruz. Soyma işlemi bittiğinde, yer elmalarını sudan çıkarıp limon ile biraz ovuyoruz ki kararmasınlar. Yer elmalarını, patates ve kerevizi iri küpler halinde doğrayarak tencereye ekliyor ve hepsini 2 dk daha soteliyoruz. Pirinci yıkayıp yemeğimize ekliyoruz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ediyoruz. Tuzu ve şekeri de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz ve yemeğimiz kaynamaya başladıktan sonra 20 dk daha pişiriyoruz. Yemeği, ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyetle kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder