Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

1 Eylül 2013 Pazar

Beyaz Peynirli Sufle

Sevgili Dostlar,

Canınız börek çekiyor ama şimdi kim uğraşacak börekle mi dyorsunuz. Hemencecik yapsak da lezzetli de olsa hem gözümüze hem midemize hitap etse mi diyorsunuz. Ana yemeği düşündünüz de yanına arkadaş mı arıyorsunuz? Beyler, mutfak sana çok uzak diyenlere cevap mı vermek istiyorsunuz. İşte bu tarif tam da size göre.. (kaynak: tarif defterimden..)

Malzemeler;
Yufka - 2 adet
Yumurta - 2 adet
Süt - 1 su bardağı
Su - 1 su bardağı
Sıvıyağ - 1/2 su bardağı
Kabartma Tozu - 1/2 paket
Beyaz peynir
Çörekotu

Yapılışı;
Fırın kabımızı yağlıyor ve iç malzeme olarak kullanacağımız peyniri ufalıyoruz. Peynir ve yufka dışındaki tüm malzemeleri çırpıyoruz. İlk yufkadan büyük bir parça koparıp tepsinin tabanına yayıyoruz. Çırparak hazır ettiğimiz sıvı karışımdan çorba kaşığı yardımı ile fırın kabındaki yufkanın üzerine serpiştiriyoruz. Üzerine ilk yufkadan kalan parçayı kapatıyoruz. Böylelikle ilk yufkayı bitirmiş oluyoruz. Şimdi sırada peynirleri yufkaya yaymak var :) İkinci yufkayı parça parça peynirlerin üzerine koyuyor ve her katın arasına sıvı karışımdan serpiştiriyoruz. (Peynirlerin üzerine direkt sıvı karışımdan dökmüyoruz) Böreği dilimliyoruz ve kalan sıvı karışımı da üzerine döküyoruz. En son olarak çörekotu serpiştiriyoruz. 30 dakika suflemizi dinlendirdikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 55 dakika pişiriyoruz. Sıcak sıcak keyifle yenen bu sufle, ertesi gün dinlenmiş hali ile de afiyetle yenilebiliyor.

Afiyetle kalın :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder