Kurabiye yapımının püf noktalarını öğrenmek ve kurabiye süsleme ekipmanlarını tanımak, uygulamanın nasıl olduğunu öğrenmek için sevgili Müge Hüner'in düzenlediği Kurabiye Kursu'na katıldım ve çok güzel saatler geçirdim. Saat 11:00'de beş meraklı arkadaş olarak başladığımız kurs saat 17:30'a kadar, kısa bir çay ve kısa bir yemek molası haricinde aralıksız sürdü :)) Kursun sonunda misss gibi kokan ve ağızda dağılan kurabiyeler yapabilmek için ne yapmalı ve ne yapmamalı öğrendik. Silikon kalıp nedir, nasıl kullanılır, patchwork kalıbın kalitelisi nasıl ayırt edilir, olmazsa olmaz 4 altın kuralı nedir onları da öğrendik :) Malzeme kalitesinin, ince iş çıkartabilmenin yanısıra sağlık için de önemini vurgulayan hocamızdan kısaca, tüm ipuçlarını aldık :)
Hamurumuzu yaptık, kurabiyelerimizi pişirdik, rengarenk şeker hamurlarını kullanarak cicili bicili çok şeker süslemeler yaptık :) Malzemelerin ve kurabiyelerin hijyenik olarak nasıl saklanması, paketlenmesi ve korunması aşamalarını da anlatan sevgili Hüner'in en çok bu yönünü sevdim; hamur ve süslemeler ile uğraşırken elimizi kaç kere yıkadık bir sayıdan sonrasını artık hatırlayamıyorum :))
Hem güzel vakit geçirmek, hem de el emeğinizin sonucunu sevdiklerinizin ağzını tatlandırarak paylaşmak isterseniz siz de bu tip kurslara katılabilirsiniz. Ben Müge Hüner'i tercih ettim ve çook memnun kaldım :) Kurs süresince yaptığım kurabiyelerin toplu fotoğrafını yazının devamında görebilirsiniz.
http://mugehuner.blogspot.com/
Afiyetle kalın :)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder