Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

8 Eylül 2013 Pazar

Muzlu Çikolatalı Kek

Sevgili Dostlar,

Klasik kek tariflerinden sıkıldınız mı? Hem meyveli hem çikolatalı hem de hafif bir tat peşinde misiniz? Şimdi size vereceğim tarif tam da böyle bir tarif. İçi yumuşak, çikolata ve muzun mükemmel uyumu ile ağızda nefis bir aroma bırakan bir kek. Tarif Refika'dan, ancak uygularken minik değişiklikler yaptım :) (kaynak : www.mucizelezzetler.com)


Malzemeler;
Yumurta - 2 adet
Toz şeker - 1 su bardağından 1 parmak az
Un - 2 bardak
Kabartma tozu - 1 paket
Süt - 1 bardak
Sütlü çikolata - 160 gr (2 paket)
Yerli muz - 3 adet
Zeytinyağı - 1/4 bardak
Vanilya - 1 paket


Yapılışı;
Yumurtaları toz şekerle birlikte köpürene kadar çırpıyoruz. Karışıma kabartma tozu, vanilya, süt ve yağı ilave ediyoruz. Çikolataları unlamak için bir parça unu kenara ayırıyoruz. Kalan unu, kek karışımına azar azar ilave ediyoruz. Bu noktada karışımı karıştırıyor ancak çok çırpmıyoruz. Muzları minik minik doğruyoruz. Çikolataları da minik minik parçalara ayırıyor ve kenara ayırdığımız una buluyoruz. Unlu çikolatalardan bir avuç kadarını süslemede kullanmak üzere kenara ayırıyoruz. Keki dikdörtgen kek kalıbında yapabileceğiniz gibi borcamda da yapabilirsiniz. Seçtiğimiz kabı kekin yapışmaması için yağlayıp unluyoruz. Kek karışımının yarısını kalıba döküyor ve önce muz parçalarını sonra da çikolataları ekleyip karışımı kabaca karıştırıyoruz. Üzerine kalan karışımı döküyor ve karışımın üstünü kenara ayırdığımız çikolatalar ile süslüyoruz. Keki önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 45 dakika pişiriyoruz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder