Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

25 Mart 2014 Salı

Portakal Peltesi

Sevgili Dostlar,

Portakalın mevsimi geçmeden çook hafif bir tatlı yapmaya ne dersiniz :) Yapımı da oldukça pratik.

(kaynak: MEGEP Meyve tatlıları)

Malzemeler:
Sıkmalık Portakal - 6 adet
Toz şeker - 400 gr.
Buğday Nişastası - 80 gr.
Su - 1 litre
Portakal kabuğu rendesi - 1 portakalın

Yapılışı:
Portakalları yıkayarak sularını sıkıyoruz. Bir tanesinin kabuğunu rendeleyerek ayırıyoruz. Portakal suyunu bir tencereye koyuyoruz. Su ve şeker ilave ederek kaynatıyoruz. Nişastayı bir su bardağı su ile iyice eziyoruz, içine rendelenmiş portakal kabuklarını koyuyoruz. Bu karışımı kaynamakta olan portakallı suya yavaş yavaş döküyoruz. Karışımı karıştırarak koyulaştırıyoruz. Tencereyi ateşten alarak kaselere boşaltıyoruz. Ben pelteyi kaseye dökerken ortasına ufalanmış bisküvi parçaları koydum. En üstüne de çikolata rendesi :)

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder