Sevgili Dostlar,
Misafirlerinize rahatlıkla yapabileceğiniz nispeten pratik, görünümü şık ve oldukça lezzetli bir et yemeği tarifi paylaşıyorum sizlerle. Deneyin, çok seveceksiniz :)
(kaynak: www.birseninmutfagi.com)
Malzemeler:
Sotelik kuşbaşı et - 1/2 kg
Kuru soğan - 1 tane
Sivri biber - 5 tane
Domates - 2 tane
Mantar - 10 tane
Salça - 1/2 tatlı kaşığı
Tuz - 2 çay kaşığı
Sıvı yağ - 4 çorba kaşığı
Kaşar peyniri rendesi - 1 su bardağı
Yapılışı:
Eti, iyice ısıtılmış tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince içine, yağını ve soğanı koyup kavuruyoruz. İçine doğranmış mantarı koyup biberi de ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. İyice kavrulan karışıma domates rendesi ve salça ekleyip bir dakika daha soteliyoruz. 1,5 su bardağı kaynamış su ilave edip pişiriyoruz. Pişen etin içine tuzunu ekleyip borcama yayıyoruz. Üzerine kaşar peyniri serpip kaşar peynirleri eriyip hafif kızarana kadar fırınlıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz.
Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder