Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

21 Mart 2014 Cuma

Bulgur Pilavı

Sevgili Dostlar,

Lezzetli bir bulgur pilavı tarifi mi arıyorsunuz, tam yerine geldiniz :)

(kaynak: www.sahrapsoysal.com)


Malzemeler:
Pilavlık bulgur - 2 su bardağı
Sıcak su - 4 su bardağı
Kuru soğan - 2 adet orta boy
Dolmalık yeşil biber - 1 adet
Kırmızı uzun salçalık biber - 1 adet
Domates - 4 adet orta boy (ya da 1 yemek kaşığı domates salçası)
Sıvıyağ - 1 kahve fincanı
Tuz - 1 tatlı kaşığı
Pulbiber - 1 tatlı kaşığı

Yapılışı:
Soğanları soyup incecik doğruyoruz. ayın. Domatesleri soyup rendeliyoruz. Biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra küp küp doğruyoruz. Sıvıyağı bir tencerede kızdırıp soğanı tencereye koyuyor ve karıştırarak sararıncaya kadar kavuruyoruz. Domatesi ya da salçayı ve biberleri ilave edip tekrar karıştırıyoruz. 5 dk pişiriyoruz. Tuzu serpip bulguru da ekliyoruz. Domatesli sosun bulgura karışması için birkaç dakika karıştırıyoruz. Üzerine sıcak suyu aktarıp pulbiberi serpiştiriyor ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte, bulgur suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Bulgur suyunu iyice çekince ocaktan alıp karıştırıyoruz. Kapağını tekrar kapatıp 10 dk dinlendirdikten sonra servise sunuyoruz.

Afiyetle kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder