Sevgili Dostlar,
Sıcaklar çok da bastırmadan güzel bir et yemeği tarifi paylaşmak isterim. Pek çok konuda ağzımızın tadının kaçtığı bu günlerde minik bir kaçamak olsun bu yemek size.
(kaynak: www.sahrapsoysal.com)
Malzemeler:
Kuzu but eti - 1,5 kg
Kekik - 2 tatlı kaşığı
Tereyağı - 50 gr
Sıcak su - 6 su bardağı
Tuz - 2 çay kaşığı
Karabiber - 2 çay kaşığı
Yapılışı:
Kuzu budunu kasapta 3-4 parçaya kırdırıyoruz. Eti tencereye yerleştirip üzerine yağı ekliyoruz. Kısık ateşte ara sıra çevirerek nar gibi oluncaya kadar, en az 15 dakika kızartıyoruz. Sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip çok kısık ateşte kapağı kapalı vaziyette en az 90 dk pişiriyoruz. 90 dk sonunda kapağını açıp kekiği ilave ediyor ve suyu iyice azalıncaya kadar eti pişirmeye devam ediyoruz. Yanında salata pilav ya da püreyle servise sunabilirsiniz Ben bulgur pilavını tercih ettim :) http://acemininmutfagi.blogspot.com.tr/2014/03/bulgur-pilav.html
Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder