Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

3 Aralık 2013 Salı

Hellim Salatası

Sevgili Dostlar,

Kışın başladığını artık iliklerimize kadar hissettiğimiz bu soğuk günlerde, bazen canımız hafif bir akşam yemeği yemek ister. O anlar için kurtarıcı bir tarif paylaşacağım sizlerle :) İsterseniz önden sıcacık bir domates çorbası (http://acemininmutfagi.blogspot.com/2013/11/domates-corbas.html) içersiniz, sonra da bol yeşillik üzerinde hellim ile yemeğinizi tamamlayabilirsiniz.

(kaynak: http://www.digiturk.com.tr/icerik/hersey_tadinda/herseytadinda.html)

Malzemeler;
Akdeniz yeşillikleri
Hellim peyniri - 3 adet
Zeytinyağı - 1 çay bardağı
Limon - 1 adet
Tuz
Biberiye
Pulbiber
Ceviz
Nar ekşisi - 1 çay bardağı
Hardal - 2 yemek kaşığı
Mayonez - 3 yemek kaşığı (ben kullanmadım)


Yapılışı;
Yıkanıp süzülen yeşillikleri elle veya bıçak yardımıyla doğrayarak bir salata tabağına yerleştiriyoruz. Hellimleri az yağda biberiye ve pul biber ile kızartıyoruz. Salata sosu için nar ekşisi, hardal ve mayonezi karıştırıyrouz. Yeşilliklerin üzerine koyduğumuz hellim peynirlerimizin üzerine zeytinyağı, limon ve hazırladığımız sosu gezdiriyoruz. Salatamızı ceviz ile süsleyerek bitiriyoruz. Ben bu sefer sos ile tatlandırdığım hellim peynirlerini sade yemeyi tercih ettim.

Afiyetle kalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder