Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

25 Aralık 2013 Çarşamba

Süzme Yoğurtlu Et Güveç

Sevgili Dostlar,

Sizin de sebze yerine et seven bir eşiniz & arkadaşınız var ve de sağlıklı yemek yapmak derdi ile ne yapacağınızı kara kara düşünüyorsanız, bu yemek tam size göre.. Adeta kurtarıcı :) Çünkü içinde sebze de var :))

(kaynak: Sofra et yemekleri kitabı)


Malzemeler (4 kişilik):

Kuşbaşı et - 500 gr
Kabak - 1 adet
Domates - 1 adet
Sivri biber - 2 adet
Sarımsak - 2 diş
Sıvıyağ - 2 yemek kaşığı
Süzme yoğurt - 4 çorba kaşığı
Kekik
Tuz
Pulbiber

Yapılışı:

Kuşbaşı eti kısık ateşte kendi suyunu verip çekene kadar pişiriyoruz. Ben kolaya kaçıp düdüklü tencerede pişirdim, tercih sizin. Ayrı bir kapta kabukları soyulmuş ve küp doğranmış kabak ve domatesi, sivri biberi, ince kıyılmış sarımsağı, kekik, tuz ve pulbiberi karıştırıyoruz. Etin içine ilave edip bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Sıvıyağla yağladığımız güveç kaplarına etli karışımı paylaştırıyoruz. Ben fırın kabı kullandım, gene tercih sizin. Yemeğin üzerini süzme yoğurt ile kaplıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 25 dk pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerlerine pulbiber gezdirip sıcak olarak servs yapıyoruz.

Afiyetle kalın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder