Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

27 Ağustos 2013 Salı

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı)

Sevgili Dostlar,

Bugün yapımı nispeten kolay, görünümü iştah açıcı ve tadı da lezzetli mi lezzetli bir tarif paylaşacağım sizlerle. Özellikle kırmızı et yemeklerini sevenler için evde yapımı kolay ve sağlıklı ideal bir yemek. Hele bir de mutfakta bir yardımcınız varsa hemencecik oluveriyor :)
(kaynak: http://www.digiturk.com.tr/icerik/hersey_tadinda/herseytadinda_07_05.html)

Bu yemek tatlısız olmaz diyeceksiniz :) Haklısınız, bu yemeği profiterol paklar, tarifi geliyor :)

Malzemeler;
Dana Kıyma - 1/2 kg
Soğan - 3 adet
Sarımsak - 2 diş
Maydanoz - 1 demet
Tatlı biber salçası - 1 tatlı kaşığı
Domates salçası - 1 tatlı kaşığı
Zeytinyağı - 3 çorba kaşığı
Kırmızı pul biber
Tuz ve karabiber

Üzeri için;
Domates - 4 adet
Yeşil sivri biber - 4 adet

Yapılışı;
Derin bir yoğurma kabına, kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı koyuyoruz. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz, sarımsak, salça ve suyu da ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave ediyor ve tüm malzemeleri sıkıca yoğuruyoruz. Daha sonra, yağladığımız fırın kabına hazırladığımız köfte harcını bastırarak yayıyoruz. Üzerine halka şeklinde incecik dilimlediğimiz domatesleri yerleştirip arada kalan boşluklara da kalem şeklinde doğradığımız sivri biberleri serpiştiriyoruz. Yaklaşık 5 dakika önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-35 dakika pişirip fırından çıkarıyor ve sıcak sıcak servis yapıyoruz.



Afiyetle kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder