Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Bademli Limonlu Kek

Sevgili dostlar,

Bayram hazırlığımıza malzemesi bol bir kek ile devam ediyoruz. Limon ve bademi birarada ilk defa denedim, bu karışıma vanilya ve çikolata da eklenince kek tam bir lezzet şöleni oldu :)) (kaynak: http://www.kektariflerimiz.com/bademli-limonlu-kek.html)

Malzemeler;
Yumurta - 3 adet
Toz şeker - 1/2 su bardağı
Tuz - bir tutam
Sıvıyağ - 1 su bardağı
Süt - 1 su bardağı
Kabartma Tozu - 1 paket
Vanilya - 2 paket
Un - 2 su bardağı
Badem - 2 çay bardağı
Damla Çikolata - 1 çay bardağı
Limon - 1 adet
Pudra şekeri - 5 çay bardağı

Yapılışı;
Yumurtayı, toz şekeri, tuzu, sıvı yağı ve sütü derince bir kapta mikser ile çırpıyoruz. Karışıma kabartma tozu, vanilya şekeri, yoğurt ve unu da katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Bademleri ince ince kıyıyoruz. Limon kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendeleyip bademlerle birlikte kek karışımına ilave ediyoruz. Damla çikolataları da ekleyip karışımı biraz daha çırpıyoruz. Sıvı yağ ile yağladığımız kek kalıbına karışımı döküyoruz ve 160 derecelik fırında 75 dakika kadar kekiminizi pişiriyoruz. Kek piştikten sonra fırın kapağını açarak 10 dakika kadar keki dinlendiyoruz. Ardından keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Bu esnada kekin üzerine yayacağımız limonlu sosu hazırlıyoruz. Kabuklarını rendelemiş olduğumuz limonun suyunu sıkıyor ve pudra şekeri ile iyice karıştırıyoruz. Sosu, soğumuş olan kekin üzerine bir tatlı kaşığı ile yavaş yavaş döküyoruz. Limonlu sos kekin üzerinde donduktan sonra kekimizi servis ediyoruz.

Ben dayanamadım, kekin tam soğumasını bekleyemedim, siz bekleyin :))

Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder