Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

31 Ağustos 2013 Cumartesi

Etsiz Patlıcan Dizme

Sevgili Dostlar,

Yaz mevsiminin belki de son sıcak günlerini hissettirdiği günlerin ardından, güzel bir yaz sebzesi olan patlıcan ile yapabileceğiniz ve diyetseverlere de hitap edecek pratik bir tarif paylaşacağım sizlerle. (kaynak:http://cahidejibek.com/)

Malzemeler;
Orta boy patlıcan - 3 adet
Çarliston biber - 3 adet
Orta boy domates - 3 adet
Soğan - 1 adet
Kaşar peyniri rendesi - 1 su bardağı
Zeytinyağı, tuz ve karabiber

Yapılışı;
Öncelikle patlıcanları soyuyor ve uzunlamasına dilimliyoruz. Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda yarım saat kadar bekletip ardından süzüyor ve yıkayıp kuruluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tost makinasında patlıcanları 2 dakika kadar kızartıyoruz. Biberleri uzunlamasına, domates ve soğanları halka şeklinde doğruyoruz. Üzerlerine hafifçe tuz ve karabiber serpiyoruz. Orta boy bir fırın tepsisine patlıcanları ve üzerlerine de biber ve domatesleri diziyor, soğanları da serpiştiriyoruz. (Ben arpacık soğan kullandım) Malzemelerimizin üzerine çok az zeytinyağı gezdirip 200 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen yemeğimizin üzerine kaşar peyniri rendesi (peyniri minik minik doğramak da bir seçenek tabii :)) serpip yemeğimizi tekrar fırına veriyor ve peynir eriyene kadar fırında tutuyoruz.

Afiyetle kalın :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder