Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

11 Ağustos 2013 Pazar

Peynirli Tart

Sevgili Dostlar,

Bayram tatilinin son gününü evinde dinlenerek geçirmek isteyen dostlar için beş çayına uygun bir tarif var sırada. Ben un olarak tam buğday unu kullandım kıvamı ve lezzeti güzel oldu. Ayran ile de güzel gidiyor benden söylemesi :) (kaynak: Kolay ve Ekonomik Yemekler Kitabı)

Malzemeler;

Margarin - 1/2 paket
Yoğurt - 1 çorba kaşığı
Yumurta - 1 adet
Un - 12 çorba kaşığı
Karbonat - 1 tatlı kaşığı

Üzeri için:
Beyaz peynir - 150 gr
Süt - 1 çay bardağı
Yumurta - 1 adet
Dereotu - 1/2 demet

Yapılışı;
Yumuşak haldeki margarinin içine yoğurdu, yumurtayı, karbonatı ve unu koyarak bir hamur yapıyoruz. Hamurdan bir yumurta büyüklüğündeki parçayı ayırıp kalan hamuru yağlanmış tart kabımıza yayıyoruz. Hamurun üzerine peynir ve dereotu karışımını yayıyoruz. En başta ayırdığımız parça hamurla çubuklar yapıp peynirin üzerini süslüyoruz. Üzeri için hazırladığımız süt ve yumurta karışımını, süs için kullandığımız çubukların üzerine sürüp kalan karışımı da peynirlerin üzerine döküyoruz. Tartı, orta ısılı fırında hafif pembe renkte pişirip ılık servis yapıyoruz.

Afiyetle kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder