Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

24 Şubat 2014 Pazartesi

Mantarlı Sandal Köfte

Sevgili Dostlar,

Misafirleriniz için yapabileceğiniz bir yemek tarifi var sırada. Köfte sevmem diyen pek yoktur ama gene de misafirlerimiz için köfte yerine et pişirmeyi tercih ederiz genelde. Bakın bu tarif fikrinizi değiştirebilir :)

(kaynak: www.birseninmutfagi.com)

Malzemeler:
Köftesi İçin:
Az yağlı kıyma - 1 kg
Kuru soğan - 1 adet
Yumurta - 1 adet
Bayat ekmek - 1 dilim
Tuz
Karabiber (ben kullanmadım)
Pulbiber

Diğer Malzemeler:
Mantar - 10 adet
Küçük kuru soğan - 1 adet
Sivribiber - 2 adet
Domates - 1 adet
Tuz
Karabiber (ben kullanmadım)
Kekik
Kaşar peyniri
Sıvıyağ

Yapılışı:
Köfte için bir kaba kıyma, soğan rendesi, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek, yumurta, tuz ve baharatı koyup yoğuruyoruz. Harçtan, yumurtadan biraz büyük parçalar koparıp tepsiye diziyoruz. Ortasını sandal şeklinde açıyor ve ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Köftemiz pişerken mantar soteyi aşağıdaki tarife uygun şekilde hazırlıyoruz. Pişen köfteleri fırından çıkarıp içine mantar soteyi koyup üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına veriyoruz. Kaşar eriyene kadar kızartıyoruz.

Mantar Sotenin yapılışı:
Wok tavamıza biraz sıvıyağ koyup doğradığımız soğanları soteliyoruz. Arkasından doğradığımız biberleri ekliyor ve sotelemeye devam ediyoruz. Sıra geldi ince ince doğradığımız mantarları eklemeye. Yüksek ateşte sotelediğimiz mantarlara doğranmış domatesi ekliyoruz. Suyunu çekince tuz, karabiber ve kekiği ekliyoruz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder