Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

24 Şubat 2014 Pazartesi

Kabak Tatlısı

Sevgili Dostlar,
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından olan Kabak Tatlısı'nı yapıyoruz şimdi de :) Balkabağı alırken dış kabuğunun sert olması ve renginin koyu turuncu olması dikkat etmemiz gereken noktalardan. Dilimlemek zor gelirse marketlerde hazır dilimlenmiş olarak da balkabağını rahatlıkla bulabilirsiniz.

(kaynak: MEGEP Meyve Tatlıları)

Malzemeler (8 porsiyon için) :
Balkabağı - 1,5 kg
Toz şeker - 500 gr
Su - 200 ml
Dövülmüş Ceviz içi - 100 gr
Karanfil - 4 adet

Yapılışı:
Kabakları önce karpuz dilimi gibi boyuna dilimliyoruz. Her bir dilimin kabuklarını soyuyoruz. Çekirdekli orta kısmı keserek temizliyor ve yıkıyoruz. Kabakları 5-6 cm boyunda ve 2 cm eninde dilimliyoruz. Tencereye bir kat kabak bir kat şeker olarak diziyoruz. Üzerine su ve karanfil ekleyerek ocağa koyuyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın ısısı düşürüyoruz. Kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Afiyetle kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder