Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

24 Şubat 2014 Pazartesi

Fıstıklı Pilav

Sevgili Dostlar,

Ana yemeklerimizin yanına farklı eşlikçiler ararız bazen, fıstıklı pilav da bu eşlikçilere örnek olabilecek farklı ve güzel bir lezzet. Deneyin derim :) Bu pilav Basmati Pirinci ile pişiriliyor. Bulduğum bazı bilgiler ise şöyle ;

"Basmati pirinci, pirincin prensi kabul edilir. Punjab (Pakistan) eyaletinde yetiştirilmektedir. Punjab "beş su" demektir. Bu eyalet, ortasından geçen beş ırmağın oluşturduğu delta sayesinde bir pirinç cenneti haline gelmiştir. Himalaya dağlarının eteklerine kurulmuş olan ve kaynağı buradaki sular ve eriyen buzlar olan bölge, Basmati pirincinin yetişmesi için muhteşem bir ortamdır. Basmati pirincinin en önemli özelliği pişirildikten sonra kendi boyunun iki katı kadar uzayabilen tek pirinç türü olmasıdır." reisgıda.com.tr

(kaynak: www.birseninmutfagi.com)

Malzemeler:
Basmati pirinci - 2 su bardağı
Kabuksuz antep fıstığı - 1 çay bardağı
Tereyağı - 2,5 çorba kaşığı
Su - 3 su bardağı
Tuz

Yapılışı:
Pirinçleri bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyor ve 30 dk. bekliyoruz. Daha sonra pirinçleri süzüyor ve yıkıyoruz. Şimdi pilavımıza başlayabiliriz :) Tereyağını eritip fıstıkları çok az kavuruyoruz. Daha sonra pirinci ve tuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İyice kavrulunca suyu ilave edip kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca altını kısıp pilavımız gözgöz olana kadar pişiriyor ve ocaktan alıp biraz dinlendiriyoruz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder