Sevgili Dostlar,
Akşam yemeği sonrası çay daveti için misafir ettiğimiz dostlarımıza ikram ettiğimiz, şerbetli olmasına rağmen hafif olan bir tatlı tarifini paylaşacağım sizlerle. Muhallebi yapabiliyor olduktan sonra :) inanın yapımı kolay ve ekmek kadayıfı kadar lezzetli ve kıyasla az kalorili olan bir tatlı. (kaynak: http://tatlidunyasi.net)
Malzemeler;
Tuzsuz etimek - 1 paket
Toz şeker - 1,5 su bardağı
Sıcak su - 2 su bardağı
Limon suyu - 1 tatlı kaşığı
Muhallebisi için ;
Süt - 1 litre
Un - 1 kahve fincanı
Nişasta - 1 kahve fincanı
Toz şeker - 2 kahve fincanı
Margarin - 50 gram
Damla sakızı - 2 parça ya da Vanilya - 1 paket
Krokan için ;
Fındık & badem - 2 avuç dolusu
Toz şeker - 3 yemek kaşığı
Yapılışı ;
Öncelikle etimekleri, tatlımızı yapacağımız borcam ya da benzeri bir kaba yanyana diziyoruz. Şimdi, etimekleri ıslatmakta kullanacağımız şerbeti yapacağız. Bunun için toz şekeri bir tencereye koyup ocağın altını yakıyoruz. Bir süre sonra şeker eriyecek ve karamel rengini alacak. Bu noktada sıcak suyu tencereye ekliyoruz. Sakın panik olmayın, şeker katılaşacak :) Ancak siz karıştırdıkça tekrar eriyecektir. Eridikten sonra limon suyunu ekliyoruz. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Şerbet ılındığı vakit etimeklerin üzerine döküyoruz. Sıra geldi muhallebimizi pişirmeye. Sütü tencereye koyuyoruz, içine un, nişasta ve şekeri ekleyip karışımı çırpıyoruz. Orta ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kaynayıp kıvamını alınca damla sakızı ya da vanilya ekliyoruz. Muhallebiyi ocaktan alınca, margarini de ekliyoruz ve 5 dakika mikserle çırpıyoruz. Sonra da muhallebiyi etimeklerin üzerine döküyoruz. Soğuyunca dinlenmesi için buzdolabına alıyoruz. Tatlımızı ikram edeceğimiz zaman üzerini krokan ile süsleyeceğiz. Tatlımız dinlenirken krokanı hazırlayabiliriz. Krokanı hazırlamak için fındık ve badem karışımını tavada biraz pembeleştiriyoruz. Üzerine şeker ekliyoruz. Kısık ateşte şeker eriyip badem ve fındıklar birbirine yapışıncaya kadar bekliyoruz. Ardından karışımı yağlı kağıt üzerine alıp soğuyunca da rondo veya robottan geçiriyoruz. Artık tatlımızı krokan ile süsleyebiliriz.
Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder