Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

29 Ekim 2013 Salı

Biberli Patates

Sevgili Dostlar,

Sadece kendisini yiyebileceğiniz gibi et yemeklerinin yanında da servis edebileceğiniz bir tarif paylaşacağım sizinle. İçi yumuşacık dışı ise kıtır kıtır patatesleriniz olacak, kullandığımız baharatlı sos da ayrı bir lezzet katıyor :)

(kaynak: Altın Yemek Kitabı)

Malzemeler;
Taze patates - 750 gr
Sızma zeytinyağı - 90 ml
Sarımsak - 2 diş
Pul biber - 1 çay kaşığı
Kimyon tohumu - 1 çay kaşığı
Acı kırmızıbiber - 1 çay kaşığı
Sirke - 2 yemek kaşığı
Dolmalık yeşil biber - 1 adet
Tuz

Yapılışı;
Patatesleri kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar, 20 dk haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri irice doğruyoruz. Zeytinyağını geniş bir tavaya koyuyor ve orta ateşte kızdırıyoruz. Patatesleri tavaya atıyor ve 5 dk kavuruyoruz. Sarımsakları kıyıyoruz ve pul biber ve kimyon ile bir havadan döverek karıştırıyoruz. Küçük bir kaba aktarıp acı biber ve sirkeyi içine ilave ediyoruz. Dolmalık biberi temizleyip ince ince dilimliyoruz. Sirkeli karışım ve biber şeritlerini patateslerin içine ekleyerek karıştırıyoruz. Sık sık karıştırarak 10 dk pişiriyoruz. Tuz serptikten sonra sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder