Sevgili dostlar,
Misafirlerinize yaptığınız güzel bir et yemeğini takip edebilecek lezzette şerbetli olmasına karşın hafif bir tatlı tarifi var sırada. İç malzemesi misafirlerinizi şaşırtacak :)
(kaynak: www.birseninmutfagi.com)
Malzemeler:
Baklavalık yufka - 1 paket
Kuru incir - 20 adet
Ceviz - 2 su bardağı
Tarçın - 1 çay kaşığı
Yumurta - 1 tane
Su - 1 çay bardağı
Hindistan cevizi - 1 çay bardağı
Diğer Malzemeler:
Sıvıyağ - 1 su bardağı
Tereyağ - 2 çorba kaşığı (eritilmiş)
Şerbeti İçin:
Tozşeker - 4 su bardağı
Su - 4 su bardağı
Limon suyu - bir kaç damla
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayalım. Şerbet malzemesini 5 dk kaynatıp soğutuyoruz. İnciri iyice haşlayıp içine diğer malzemeleri de koyup blendırdan geçiriyoruz. 1 tane yufkanın kısa kenarı boyunca serçe parmağı kalınlığında harcı koyuyor ve yufkayı sarıyoruz. Baklavaları tepsiye diziyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp tepsiyi dolduruyoruz. Tatlıları istediğimiz boyda kesip üzerine sıvıyağı ve eritilmiş tereyağını döküyoruz. Isıtılmış 180 derece fırında tatlımızı kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gidince şerbeti döküp şerbetini çekmesini bekliyoruz.
Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder