Acemi Mutfakta

Acemi Mutfakta

30 Ekim 2013 Çarşamba

Domates Soslu Patlıcan Tava

Sevgili Dostlar,

Patlıcan ile yapılan sebze yemeklerine bu tarif ile devam ediyoruz. Yapımı biraz uzun sürüyor gibi görünse de kendi kendine pişen bir yemek, o nedenle süreyi görünce gözünüz korkmasın :)

(kaynak: www.womenist.net)

Malzemeler;
Patlıcan - 500 gr
Tuz - 1,5 tatlı kaşığı
Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
Soğan - 1 adet orta boy
Domates - 750 gr
Salça - 1 tatlı kaşığı
Defne yaprağı - 1 adet
Karabiber
Dolmalık fıstık - 1,5 çorba kaşığı
Maydanoz - 1 çorba kaşığı

Yapılışı;
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Yıkadığımız patlıcanları dilimledikten sonra süzgeçli bir kaseye koyuyoruz, üzerlerine tuz serpiyoruz ve 30 dk acı suyunun çıkmasını bekliyoruz. Domateslerin kabuklarını soyuyor ve çekirdeklerini temizlemek suretiyle iri doğruyoruz. Zeytinyağını tavada kızdırıyoruz. Domates, salça, defne yaprağı, tuz, karabiberi ekliyoruz. Ateşin altını kısıyor ve tavanın kapağını kapatarak 10 dk pişiriyoruz. Patlıcanları sudan geçirip kağıt havluyla fazla suyunu alıyoruz. Tavaya ekliyoruz. Sos ile patlıcanları karıştırıp tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte 45 dk pişiriyoruz. Defne yaprağını tavadan çıkartıp yemeğimizin soğumasını bekliyoruz. Bu esnada yağsız tavada dolmalık fıstıklarımızı kavuruyoruz ve soğumuş olan yemeğimiz ile buluşturuyoruz. Dilerseniz yemeği servis ederken üzerine maydanoz serpebilirsiniz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder